: : Kengkawan Maya Cik Firus : :

Sunday, December 18, 2011

Sunday, December 11, 2011

.: Ombak Rindu :.

Assalamualaikum

selamat hari ahad
ape plan korang hari ni?? tak kuar mane2 ke??
cik firus tak kuar mane2 kot
kawan2 cik firus nak pegi tengok OMBAK RINDU malam nanti
cik firus tak pegi la sebab bajet kureng
lagi pun cik firus da pegi tengok hari tu dengan adik2 cik firus


korang da pegi tengok OMBAK RINDU??
sape2 yang gila novel macam cik firus WAJIB pegi tengok
cerita ni sangat2 best
tak rugi langsung kalo pegi tengok
cik firus pegi tengok pada hari ke-2 tayangan iaitu 2/12/2011
cik firus tengok kat KLCC sebab guna kupon movieholic yang YADAM menang contest
so free jela tengok cerita ni
tengok harga kat tiket kat bawah tu "RM0.00"


 kupon ni boleh tukar tuk dapatkan tiket kat mane2 TGV CINEMA
TGV yang paling senang nak pegi KLCC la
so back to OMBAK RINDU
cik firus bercadang nak pegi tengok  hari pertama tayangan tapi tak jadi sebab YADAM still demam
so tengok la pada hari ke-2 tayangan
cik firus sangat bertuah hari tu sebab ade surprise dalam panggung

***situasi dalam panggung***
cik firus masuk dalam panggung yang gelap gelita tu then cari seat
dalam 5 - 10 minit camtu panggung still gelap
kat screen pun tak kuar pape lagi
sambil tunggu cerita nak start cik firus borak2 dengan adik2 cik firus sambil makan popcorn
tetiba panggung jadi terang benderang
pelik jap cik firus kenapa tiba2 bukak lampu
ade artis nak datang ke?? takkan la kot..
sekali cik firus dengar suara orang bagi salam
nak tau  sape?? sila scroll ke bawah yer
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
"assalamualaikum...."




omg!! BRONT PALARAE tengah berdiri kat depan
then dye berkata-kata lagi 
"i just drop by here..saya nak ucapkan terima kasih sebab sokong cerita ni.."
lepas tu baru la sume orang dalam panggung tu terjerit-jerit
yela masa BRONT baru masuk tu sume orang terkedu..terdiam je sume termasuk la cik firus
sempat jugak la snap pic BRONT 2 3 keping
ekceli b4 masuk panggung cik firus da ternampak BRONT tapi dye tak terus masuk dalam TGV
lepas BRONT kuar baru la cerita start
then cik firus pun tengok la cerita tu dengan penuh penghayatan
tapi takde la sampai nanges2 bagai
hati kering kot..hehehe


poster besar OMBAK RINDU ni pun cik firus sempat snap kat LRT MASJID JAMEK je
tak sempat nak snap kat KLCC
pape pun cerita ni memang best :)
sape yang belom tengok cepat2 la pegi tengok

Friday, December 9, 2011

.: MENTOS baru :.

Assalamualaikum

selamat hari jumaat
cik firus nak update blog ni jap b4 start discussion group start pukul 9 nanti
korang makan tak gula-gula MENTOS??
MENTOS is 1 of my peberet gula-gula
time kecik2 dulu cik firus suka makan yang perasa buah-buahan
tapi da besar2 ni cik firus suka makan yang rasa pedas
aritu cik firus pegi koperasi kolej tuk beli MENTOS yang biasa cik firus beli tapi ada yang baru


biasanya cik firus beli MENTOS AIR ACTION yang macam dalam gambar tu
tapi cik firus gatal nak beli perasa yang baru
nak try la konon

ni la MENTOS yang baru tu
kat dalam tu ada 4 perasa tapi sume rasa pedas la
tapi yang membuatkan cik firus kecewa bagi cik firus rasa dye tak pedas langsung
memang tak best
lepas ni memang cik firus tak nak beli dah yang ni
lepas je abes MENTOS ni cik firus terus beli balik MENTOS AIR ACTION baru la puas hati cik firus
sebab rasanya sangat2 menepati citarasa cik firus
cik firus tak tau la korang suka MENTOS yang mana satu
citarasa kan lain2
ok la selamat enjoy cerita baru kat TV3 pukul 9 nanti :)