: : Kengkawan Maya Cik Firus : :

Tuesday, May 10, 2011

.: TE AMOUR MACARONS :.

assalamualaikum..

sepatutnya entry ni kena post lama da tapi tak post2 jugak sebab cik firus terlalu bz mengalahkan PM..hehehe
cik firus nak story pasal presentation tuk subject marketing hari tu
time dapat assignment tu cik firus excited sangat nak buat presentation
tuk kali ni lecturer suh create satu product then promote product tu
first2 tu excited la sebab cik firus da ade idea nak wat product ape
tapi lepas tu semangat cik firus down sikit sebab ade sedikit problem
tapi sume problem tu dapat diatasi then semangat cik firus naik balik
berkobar-kobar cik firus nak present
cik firus rase presentation kali ni agak pelik sebab lecturer tak nak guna slide juz ade product
gabra jugak la sebab tak guna slide padahal cik firus da siap sume wat slide
presentation ni secara berkumpulan tau
da tiba masa kitorang pun tampil ke depan tuk present
product yang kitorang nak promote ni adalah MACARONS
kitorang bagi nama product kitorang TE AMOUR MACARONS
nama tu cik firus yang bagi
nasib baik sume group member cik firus setuju dengan nama tu
so bermula la presentation kitorang

ni la TE AMOUR MACARONS

contoh packaging

contoh packaging tuk delivery

cik firus da start bercakap





ok cik firus da abes bercakap..cik firus jadi pendengar pulak
turn cik paah bercakap

turn cik rose maria pulak promote





cik ecah pulak sambung



and the last presenter en. am the only one kumbang dalam group kitorang 



da abes present tu opkos la ade sesi soal jawab kan
time kitorang tengah present tu pun da kena soal
cik firus jawab je setiap soalan yang ditanya
cik firus ingat pesanan roomate cik firus iaitu "cik arly"
cik arly pesan setiap soalan yang diutarakan kita kena jawab
tak kira la kita jawab tu betol ke salah asalkan jawab sebab lecturer nak tengok camne kita handle situasi tu..camne kita communicate..nak tengok kita yakin ke tak
dengan setiap pesanan cik arly tu cik firus dapat kekuatan n keyakinan tuk jawab semua soalan yang diutarakan..
last2 lecturer cakap "GOOD'..
fuh lega rasa sebab tak kena kritikan yang pedas2 daripada lecturer
juz kitorang kena betulkan sikit report yang da siap tu
lepas tu kitorang kasi rasa macarons tu kat lecturer n student yang lain
satu class dapat rasa tau..
hepy sangat sebab presetation kitorang berjalan dengan lancar


btw cik firus nak perkenalkan group member cik firus


minah cute ni kalo korang tak kenal tak tau la

 cik rose maria


 cik paah


 cik ecah


en. am


p/s : pic dalam entry ni cik firus malas nak letak watermark & kepada tuan punya pic sory yer cik firus pinjam pic korang dari FB :)

5 comments:

  1. ohh macaron ohh macaronn ..heheh

    ReplyDelete
  2. patutlerr mcm knl jerr gmbo tu.. hehehe

    ReplyDelete
  3. ecah >> pinjam je pic tu..hehe

    kira >> not for sale yet..dlm proses cuba buat ni.

    ReplyDelete